Конкурс за избор на изследовател R3 по РП Д23-ФИСН-022 „Extended Automatic Natural Text Processing Engine for Psychological Profiling (Ex-ANTE Pro)“, по ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ИНВЕСТИЦИЯ ПО НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ, ПРОЦЕДУРА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СРЕДСТВА ОТ МЕХАНИЗМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ, „Програма за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез наука и иновации“, стълб 2 „Създаване на мрежа от изследователски висши училища в България“, BG-RRP-2.004-0001-C01, наименование „Дигитални устойчиви екосистеми – технологични решения и социални модели за устойчивост на екосистеми (ДУЕкоС)“

О Б Я В А

В изпълнение на ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ИНВЕСТИЦИЯ ПО НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ, ПРОЦЕДУРА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СРЕДСТВА ОТ МЕХАНИЗМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ, „Програма за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез наука и иновации“, стълб 2 „Създаване на мрежа от изследователски висши училища в България“, BG-RRP-2.004-0001-C01, наименование „Дигитални устойчиви екосистеми – технологични решения и социални модели за устойчивост на екосистеми (ДУЕкоС)“, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ обявява конкурс за подбор на изследовател R3 по РП Д23-ФИСН-022 „Extended Automatic Natural Text Processing Engine for Psychological Profiling (ExANTE Pro)“.

Кратко описание на длъжността:

1. Провеждане на проучвания по научни проблеми от фундаментален и приложен характер в областта на графологията и психолингвистичната интерпретация на печатния текст и пряко участие в тяхното изпълнение.

2. Познаване и прилагане на съвременни методи за провеждане на научни изследвания в областта на графологията и психолингвистичната интерпретация на печатния текст.

3. Анализ и синтез на получените резултати от направените проучвания в областта на графологията и психолингвистичната интерпретация на печатния текст.   

Минимални определени изисквания към кандидатите:

  1. Да са хабилитирани лица по област на висше образование: 2. Хуманитарни науки, Професионално направление 2.1. Филология.
  2. Да притежават образователна и научна степен – „доктор“ по област: 2. Хуманитарни науки; Професионално направление 2.1. Филология; Докторска програма „Общо и сравнително езикознание“.

3. Да притежават ОКС „Магистър“ в област на завършено висше образование – 2. Хуманитарни науки, Професионално направление: 2.1. Филология.

4. Професионален опит: не по-малко от 15 години.

5. Да притежават следните компетентности: Управленска компетентност; Работа в екип; Комуникативна компетентност; Ориентация към резултати; Професионална компетентност; Дигитална компетентност.

6. Да са участвали в не по-малко от два национални или международни научно-изследователски проекти в областта на хуманитарните и социалните науки.

7. Да са автори или съавтори в не по-малко от 10 публикации във водещи научни списания в областта на Филологията/ Сравнителното езикознание.

8. Да притежава документ, удостоверяващ компетентности в областта на графологията и интерпретацията на шрифта.

Срок за подаване на документи7 календарни дни, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявата за конкурса.

Можете да кандидатствате, като изпратите подробна автобиография и други съпътстващи документи на email: dkirov@uniplovdiv.bg, в срок до 27.10.2024 г.

Лице за контакт: Дончо Киров, експерт в Отдел научноизследователска дейност.

Телефон: 032/ 261 412

Всички данни, предоставени от Вас, са защитени по смисъла на ЗЗЛД, и ще бъдат използвани само за целите на настоящия подбор. Ще се свържем само с одобрените по документи кандидати.

Дата: 21.10.2024 г.

гр. Пловдив