Конкурс за избор на млад учен – микробиолог по Работен пакет 6 „Молекулярни биомаркери на микробиота на гастроинтестиналния тракт“ по Проект № BG05M2OP001-1.002-0005-C01 Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)” на ПУ „Паисий Хилендарски“

О Б Я В А

В изпълнение на Договор за Безвъзмездна Финансова Помощ по Проект № BG05M2OP001-1.002-0005-C01 Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ обявява конкурс за избор на млад учен – микробиолог по Работен пакет 6 „Молекулярни биомаркери на микробиота на гастроинтестиналния тракт“ от Проекта.

Кратко описание на длъжността:

  • Да отговаря за разработването и тестването на биологично-активни компоненти и тяхното ин витро и ин виво изследване за доказване на функционалните им качества.
  • Да отговаря за разработването и тестването на рекомбинантни щамове микроорганизми за получаване на ензими и БАВ.
  • Да отговаря за изолиране, култивиране, идентификация и изследване на микроорганизми от микробиома на човека;
  • Да отговаря за изолиране и трансфер на гени; прилагане на биохимични и имунологични тестове (ELISA) за изследване функционалната активност на метаболити и ензими от микроорганизми; пречистване и характеризиране на протеини чрез HPLC, FPLC и гел-електрофореза; биоинформатичен анализ и моделиране на ензимните структури; количествен анализ на метаболитите на микроорганизмите чрез HPLC методи.

Минимални определени изисквания към кандидатите:

  1. Висше образование, ОКС „Магистър“ в областта на професионално направление 4.3 „Биологически науки“, със специализация в областта на медицинска биология или биофармацевтична биохимия.
  2. Висше образование, ОКС „Бакалавър“ в областта на професионално направление 4.3 „Биологически науки“.
  3. Да има специализация и опит при тестване на микробиологичен контрол на храни и фармацевтични продукти.
  4. Да има специализация и опит при биологично изпитание на фармацевтични продукти.

Допълнителни специфични изисквания:

  1. Професионален опит – минимум 18 месеца по специалността.
  2. Да има опит при тестване на биологично-активни компоненти в ин витри системи.  
  3. Да притежава сертификати за владеене на чужд език ниво минимум B2.

Срок за подаване на документи: 10 календарни дни, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявата за конкурса.

Можете да кандидатствате, като изпратите подробна автобиография и други съпътстващи документи на e-mail: nmileva@uni-plovdiv.bg в срок до 4.11.2023 г.

Лице за контакт: проф. Невена Милева.

Телефон: 032/ 261 400.

 Всички данни, предоставени от Вас, са защитени по смисъла на ЗЗЛД, и ще бъдат използвани само за целите на настоящия подбор. Ще се свържем само с одобрените по документи кандидати.

Дата: 25.10.2023 г.

Гр. Пловдив