Програма „Научен престой на високо ниво“ от Френския институт в България

Френският институт в България към Посолството на Франция обяви програмата «Научен престой на високо ниво».

Тази програма е насочена към българските изследователи във всички области на научните проучвания, франкофонски и нефранкофонски. Тя финансира краткосрочен научен престой във Франция (15 дни или 1 месец), през който изследователят работи на място с френския екип. Стипендията покрива разходи за пребиваване, както и допълнителна здравна застраховка. Агенция Campus France оказва помощ при намирането на жилище. При необходимост може да поеме и транспортните разходи във Франция до населеното място, в което се провежда научният престой.

Поради провеждането на летните олимпийски игри във Франция, имайте предвид, че в периода 15 юни до 30 септември 2024 г. пътуванията и престоя до Франция не са препоръчителни.

Конкурсът е отворен през цялата 2024 г.
Подробна информация за стипендиите за „Научен престой на високо ниво“  и съответните формуляри за кандидатстване може да откриете на сайта на Френския институт на следния линк:

https://institutfrancais.bg/sejours-scientifiques-de-haut-niveau-en-france/

 
За въпроси може да ни пишете на имейл: nadia.malinova@institutfrancais.bg или branimir.genev@institutfrancais.bg или да ни се обадите на 02 937 79 48 или 02 937 79 64.